2010 m. lapkričio 27 d., šeštadienis

Home Coming


Lapkričio pradžia visoje mokykloje - įtemptas laikas. Choras ruošiasi koncertui, administracija derina detales dėl įvairių ceremonijų, interviu, vakarienių, Studentų atstovybė organizuoja vakarėlį. Ir visa tai dėl  HoCo (Home Coming) - vieno didžiausių kasmetinių renginių SSE Rygoje, kai į mokyklą sugrįžta ją baigę studentai. 

Žinoma, puikios progos susipažinti su alumniais nepraleidome ir mes (nors mikroekonomikos mid-term, arba vidurio kurso, egzaminas buvo vos už kelių dienų). Taigi, trumpai apie visą HoCo.

Renginys dažniausiai organizuojamas savaitgalį, nes alumniai, kaip žinoma, turi darbus. :] Tą dieną mokykloje patiesiamas raudonas kilimas, visa administracija ruošiasi priimti 300-400 buvusių studentų, kurie nori sužinoti, kas naujo mokykloje nutiko per metus. ta proga yra išleidžiamas specialus laikraštis, kad kiekvienas susidomėjęs, galėtų rasti karščiausias naujienas, vykusių renginių apžvalgas ir kitus įdomius faktus apie SSER, studentus ir alumnius.

Šviežiausi alumniai (studentai, kurie baigę mokyklą tik pernai) dažniausiai atvyksta jau penktadienio vakare, kad susitiktų su vis dar SSER besimokančiais draugais, susipažintų su pirmakursiais ir prisimintų ne tokius ir senus vakarus Rygoje. Be to, vakarėlio metu, organizuojamos krikštynos, kai praeitais metais baigusiai klasei oficialiai suteikiamas alumnių vardas.

HoCo yra puiki proga ir vieta pabendrauti su žmonėmis, kurie apie SSER žino viską ir viską išbandė savo kailiu. Tai puiki vieta užmegzti naujas pažintis, išsiaiškinti kas kur ir kaip vyksta po universiteto, kokios galimybės tavęs laukia. Kas keisčiausia buvo man, kad alumniai draugiškai bendrauja su pirmakursiais, noriai dalinasi savo patirtimi, dalina naudingus patarimus.

Taip pat verta paminėti, kad HoCo vakarėlis yra vienas didžiausių ir įdomiausių per visus metus. Kaip sakė 2011 klasės atstovai, čia gali pamatyti tai ko niekad dar prieš tai nematei, čia gali sutikti savo vasaros praktikos viršininką, šnektelti su vienais sėkmingiausių verslo žmonių Pabaltyje. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą