2011 m. spalio 25 d., antradienis

Pirmieji įspūdžiai

Sveiki,

Esu vienas iš naujai iškeptų studentų SSE Rygoje, todėl nusprendžiau atgaivinti blogą ir aprašyti pirmuosius įspūdžius. Tuo labiau, kad man pačiam šis blogas pravertė ieškant informacijos apie SSE gyvenimą, stojimus ir t.t.

Pirmoji mano rimtesnė pažintis su būsimais bendrakursiais ir bendramoksliais prasidėjo nuo lietuvių meet‘o Vilniuje vasaros pabaigoje. Iškart galiu pasakyti, kad rekomenduoju visiems Year 1 studentams jame sudalyvauti, nes ten ne tik susipažinsite su dauguma lietuvių, bet ir turėsite puikią galimybę pasieškoti sau kambariokų nuomojantis butą bei sužinoti šį tą įdomesnio apie tikrąjį SSE gyvenimą ;) Galų gale, tiesiog gerai praleisite laiką...

Po meet‘o sekė gana pasyvios buto paieškos (nes minimaliai žinojau Rygą). Kad ir kokios jos buvo, galų gale vistiek atsidūriau Ganu iela 4, ten, kur butus nuomojasi nemažai kitų lietuvių iš SSE ir esu gana patenkintas (iki universiteto galima nueiti per porą minučių). Šioje vietoje galiu patarti tik viena – neatidėkite buto ir kambariokų paieškų paskutinei dienai, geriau pasiieškokite variantų iš anksto arba pasiklausinėkite jau gyvenančių Rygoje.

Po „buitinės“ dalies ir Newcomers Camp (legendinio „tūso“, apie kurį geriau ne skaityti, o pamatyti) pagaliau prasidėjo mokslai. Nors atrodo, jog dviem savaitėm anksčiau nei Lietuvoje prasidedantys mokslo metai yra tikras peilis, po kelių dienų to nebesijaučia. Tiesiog laikas pradeda bėgti daug greičiau, įvykiai įsuka į nesibaigiantį ratą ir nebepaleidžia visą mėnesį. Taigi, kas tiksliai laukia naujokų rugpjūtį ir rugsėjį?

Pirmąsias porą dienų tiesiog susipažįstama su pačiu universitetu, jo biblioteka, kavine, mokymosi vietomis, darbuotojais ir t.t. Taip pat prasideda ir „Team building“ kursas, kuriame visus išskirsto į atsitiktines komandas, kurioms vėliau reikia atlikti užduotis tiek šioje tiek kitose paskaitose. Iš pradžių tai atrodo gana nesunku, viskas daroma taip, kad susipažintumėte su kitais ir susibendrautumėte. Tačiau netrukus mokslai įgauna pagreitį – knyga, kurią reikia perskaityti dėl „Study Skills“, Word, Excel įgūdžių tikrinimo užduotys, matematika, anglų, konspektų rašymas „Entrepreneurship and business planing“ (EBP) ir paskaitų lankymas... Nespėji pamatyti, kaip bėga laikas, nes daug dalykų „overlapinasi“ – jų mokomasi tuo pačiu metu. Be to, su viena komanda reikia daryti vienas užduotis (konsultacijos projektas egzistuojančiam verslui, video filmavimas), su kita – kitas (verslo pradėjimas su 20 latų paskola). Vienintelės dienos, kai būna pakankamai laisvo laiko – savaitgaliai. Visgi tai nėra taip sunku, tiesiog užima nemažai laiko, prie ko galima greitai priprasti. Be to, po maždaug pusantro mėnesio nuo pradžios, prasidėjus mikroekonomikai su turbūt geriausiu SSE Rygos dėstytoju Morten Hansen ir išlaikius matematikos ir anglų egzaminus bei atsiskaičius EBP, galima atsipūsti, nes per dieną būna tik po vieną paskaitą ar seminarą. Būtent šioje vietoje aš dabar ir esu:)

Taigi, kokie mano pirmieji įspūdžiai po šio pirmojo etapo? Puikūs! Čia tikrai jaučiuosi gerai ir galiu patvirtinti, kad pabuvus SSE Rygoje nebesinori studijuoti kokiame nors kitame universitete Baltijos šalyse (bent jau pasiklausius draugų įspūdžių). Tiesiog čia nuolat yra ką veikti ir gali pasirinkti, ko nori siekti ir ką daryti.

Paulius G.

1 komentaras:

  1. tikrai noriu padėkoti LAPO mikrofinansui už tai, kad suteikė 19 000 eurų paskolą sergančiam vaikui prižiūrėti. jei jums reikia skubios paskolos, venkite suklastotų skolintojų ir kreipkitės tikros paskolos bendrovės el. paštu lapofunding960@gmail.com
    „Whatsapp“ +447883183014

    AtsakytiPanaikinti