2011 m. vasario 24 d., ketvirtadienis

Iš gyvenimo Rygoje

Nusprendžiau, jog būtų visai naudinga būsimiems pirmakursiams būtų sužinoti apie butų kainas , gyvenimo užkulisius, kambariokų susiradimo ypatumus Rygoje ir t.t. Kalbant apie butų kainas, verta paminėti, jog kainos svyruoja 300-450 LT per mėnesį vienam žmogui, gyvenant ne vienam, plius dar 35-75 Lt mokesčiai už komunalines paslaugas. Nuomos kaina labiausiai priklauso nuo atstumo iki senamiesčio bei buto kokybės.

Taip pat yra mokyklos bendrabučiais, kurie ,verta paminėti, yra labai geros būklės ir aukštos kokybės, daug kas sako, jog net nėra ką lyginti su lietuviškais „barakais“. Kaina svyruoja nuo 80 iki 100 eurų, priklausomai ar nori gyventi dvivietyje ar trivietyje kambaryje. Smulkiau apie gyvenimą bendrabutyje yra jau padarytas įrašas skiltyje Apgyvendimas.

Nepaisant, jog bendrabutyje gyventi šiek tiek pigiau, dauguma susiranda 2-3 kambariokus ir nuomojasi butus 200-500 m atstumu. Asmeniškai aš visus kambariokus sutikau SSER lietuvių meet‘e; na, su vienu buvau susipažinęs stojant į SSE‘yną per testus Rygoje. Butą atrasti tikrai nėra sunku t.y. reikia šiek tiek pagooglinti (pvz. labai geras puslapis: www.ss.lv), keletas naudingų numerių duotų iš vyresnių kurso draugų ir done! ;]

Turi klausimų – klausk!

Liudvikas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą