2011 m. vasario 6 d., sekmadienis

Mikroekonomika

“Pats geriausias kursas pirmą semestrą”, - taip studentai atsiliepia apie šią discipliną. Dalykas yra mokomas dėstytojo iš Danijos Morten Hansen, kuris yra nepakartojamas ekonomistas su puikiu humoro jausmu. Neveltui jis, jau metai iš metų, yra vienas mėgstamiausių dėstytojų, kurio mokomai disciplinai pasibaigus, su nekantrumu lauki kada vėl jis dėstys ;). Tačiau dėstytojas yra griežtas, daug reikalaujantis ir pirmas įspūdis, jog aukštą rezultatą lengva gauti, išnyko vos atėjus egzamino rezultatams.

Kursas trunka panašiai pusantro mėnesio, per kurį laukia 2 egzaminai ir kursinis darbas. Pirmas egzaminas maždaug po 3 savaičių ir sudaro 25 % galutinio įvertinimo, nėra sunkus, paprastai beveik visi jį išlaiko, ir šiaip būna nepalyginamai lengvesnis nei finalinis egzaminas. Sekantis (finalinis) egzaminas kurso pabaigoje ir yra daug svaresnis – 50 % galutimio rezultato vertės. Egzaminams padeda pasiruošti seminarai vedami Teaching assitants (studentai anksčiau už kursą gavę aukščiausius įvertinimus) ir nuolatinis paskaitų lankymas bei įdėmus klausymas ;] Taip pat, kaip ir minėjau reikia parašyti kursinį darbą, tema būna duota, tačiau tai būna labiau nuoroda apie ką turėtum rašyti, galutinę temą susigalvoji kartu su grupe. Dauguma studentų, per mikroekonomikos kursą, „patyria“ pirmą overnight‘ą (projekto rašymas visą naktį).

Apibendrinant, būtina paminėti, jog už geriausią bendrą Mikroekonomikos rezultatą yra įsteigta premija, šiais metais siekianti net 1000 eurų, tad motyvacijos study hard tikrai netrūksta. ;]

Liudvikas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą